طرز تهیه نان شیرمال
نان شیرمال یکی از نون های خوشمزه ایه که به روش های مختلف پخته میشه. نان شیرمال خانگی با هر دستوری باشه به چیز دیگه هس. این نون را می تونین در وعده صبحانه یا میان وعده میل کرده یا در ماه رمضان در وعده سحر و افطار سرو کنید. اگر نان شیرمالی با بافت بسیار نرم و پنبه ای میخواین ما را دنبال کنید.

مواد لازم نان شیرمال
آرد سفید :300 گرم
روغن مایع :1/3 پیمانه
پودر شکر :3/4پیمانه
زرده تخم مرغ :4 عدد
گلاب :  1/6 پیمانه
اسانس هل :3 قطره یا 1 قاشق چای خوری
پودر هل و  بکینگ پودر:1 قاشق چایخوری پر
آب زعفران :برای روی نان
زرده تخم مرغ :1 عدد
کنجد :برای روی نان

طرز تهیه نان شیرمال خانگی :

پودر خمیر مایه را درون ۲ قاشق آب ولرم بریزید و نصف قاشق شکر به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه به آن زمان دهید.


تخم مرغ، کره آب شده، شیر، شکر، خمیر مایه آماده شده و کمی نمک را با هم مخلوط کنید سپس آرد را کم کم به آن اضافه کنید تا یک خمیر لطیف به دست آید و در نهایت کشمش به آن اضافه کنید.
خمیری که به دست آورده‌اید را ورز دهید. این خمیر به دلیل لطافتی که دارد ممکن است کمی چسبندگی داشته باشد اما نیازی نیست به آن آرد اضافه کنید.
خمیر را به مدت سه ساعت داخل کاسه‌ای بگذارید و روی آن را بپوشانید. پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را به صورت نوار بلند در آورید و مانند موهای بافته شده آن‌ها را در هم بپیچید. یا هر شکل دیگری که تمایل داشتید تهیه کنید.
مقداری کره آب شده و ۱ عدد زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید، در صورت تمایل می‌توانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید، خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار دهید و ۲۰ دقیقه به خمیرها استراحت دهید.
پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کرده‌اید و گرم شده است به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید، در پایان پخت می‌توانید گریل بالا را ۲ دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان‌ها را پس از خنک شدن سرو کنید.
خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نان‌ها خواهد شد.

در صورت تمایل می‌توانید مقدار شکر را ۲ برابر کنید، استفاده از کشمش اختیاری است و می‌توانید به جای آن از گردو استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

نکات:

  1. در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.
  2. بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما(مخلوط خرمای بدون پوست و کره)اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
  3. در زمان روشن کردن فر کاسه ای اب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر ، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود و نان ها خشک نشوند.
  4. اگر مقدار آرد کم شد ، اندکی به آن اضافه کنید تا در نهایت خمیر شما چسبندگی نداشته باشد.

منبع: ashpazkhoneh