۲ مطلب در تیر ۱۳۹۹ ثبت شده است

آشپزی و فرهنگ غذایی گیلان

بدون شک آشپزی گیلانی در مکتب آشپزی ایرانی یکی از جذاب‌ترین مباحث و البته متفاوت‌ترین آن می‌باشد. سرزمین گیلان همچون نگینِ سبزی می‌ماند که بواسطه رشته کوه‌های البرز از سایر نقاط جدا افتاده اما این سرزمین بواسطه اقلیم معتدل و مرطوبِ نیمه گرمسیری و همچنین دسترسی به دریا محیط بسیار ایده آلی برای کشت و زرع انواع مرکبات و البته تولید برنج و ماهی است. همانطور که می‌دانید تفاوت آب و هوایی و اقلیم تاثیر بسزایی در شیوه زندگی و معیشت مردمان دارد، بطوری که برخی گیلان و بطور کل خطه شمال را تافته جدا بافته ایران می‌دانند. از همین بابت فرهنگ غذایی بسیار متفاوت و البته متنوع در گیلان بوجود آمده است.

  • ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • سولماز جباری
    • چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹

    گشنیز پلو

    مواد لازم گشنیز پلو :

    برنج یک کیلوگرم
    گوشت قلقلی سرخ شده نیم کیلوگرم
    گشنیز خرد شده یک کیلوگرم
    روغن و نمک و برگ کاهو به میزان لازم
    تخم گشنیز آسیاب شده دو قاشق غذاخوری

  • ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • سولماز جباری
    • چهارشنبه ۱۱ تیر ۹۹
    موضوعات